FERESTRE CU GEAMURI TERMOPAN DUBLE SAU TRIPLE ?


Merita investitia in termopane cu trei straturi de sticla sau sunt de ajuns doua ? Atunci cand se gandesc sa isi inlocuiasca ferestrele, fie ca sunt termopane de exterior sau interior, multe persoane isi pun aceasta intrebare. In cele ce urmeaza, speram ca va putem ajuta sa va decideti intre geamurile duble si triple.


Daca locuiti in apropierea unui drum principal aglomerat, reducerea zgomotului ar fi o prioritate de top sau poate doriti sa scapati de curentii de aer si sa economisiti bani la facturile de incalzire. Continuati sa cititi pentru informatii care va vor ajuta sa faceti o alegere asumata.

Ce inseamna termopanele cu straturi duble sau triple de sticla ?

Distinctia fizica dintre cele doua tipuri de ferestre este simpla: geamurile duble contin doua foi de geamuri de sticla, in timp ce geamurile triple au trei. Daca ati compara ferestrele in acest fel, decizia ar fi simpla: trei geamuri de sticla trebuie sa fie mai de preferat fata de doua. Cu toate acestea, exista numeroase deosebiri in ceea ce priveste modul in care geamurile termopan cu doua sau trei straturi ar putea ajuta casa si banii dumneavoastra.

Conservarea energiei

Unul dintre cele mai convingatoare motive pentru a trece de la ferestrele cu un singur strat de geam la cele duble, dupa cum multi dintre dumneavoastra stiti, este eficienta energetica mai mare care vine odata cu geamul al doilea. Prin urmare, geamurile triple imbunatatesc inca o data eficienta energetica. Aproximativ un sfert din caldura din gospodarie se pierde prin ferestre sau usi, asa ca prin urmare, maximizarea izolatiei este esentiala pentru a se asigura ca pierderile de caldura sunt reduse la minimum. S-a calculat pierderea caldurii din locuinta, si s-a ajuns la concluzia ca prin geamurile simple coeficientul de pierdere al caldurii are valoarea de pierdere medie de 5,6, la geamurile duble au este de 2,8, iar geamurile triple coeficientul este de 0,8. Este o decizie simpla, nu e asa ? Este esential sa realizati, totusi, ca inlocuirea ferestrelor pentru a economisi energie este doar un factor; energia poate fi pierduta intr-o varietate de moduri in toata casa. Pentru a evita risipa de bani, inspectati izolatia precum si profilele PVC, usile cat si podelele.

Reducerea zgomotului

Termopanele, in mod normal reduc foarte mult nivelul de zgomot daca locuiti intr-o regiune zgomotoasa, sau pe un drum aglomerat cu trafic intens. In timp ce geamurile duble ar putea ajuta la reducerea zgomotului, geamurile triple pot oferi rezultate si mai bune. Cu toate acestea, tineti cont de urmatoarele: • Izolarea fonica este determinata de grosimea sticlei. Puteti reduce si mai mult zgomotul selectand o fereastra cu diferite combinatii de grosimi ale geamurilor (geamuri asimetrice), deoarece fiecare grosime de sticla va bloca o frecventa sonora diferita. Diferenta de grosime trebuie sa fie de cel putin 33% pentru cele mai bune rezultate. De exemplu, un geam ar putea avea o grosime de 4 mm, iar celalalt de 6 mm, nu conteaza unde este situat exteriorul. • Valoarea distantei dintre geamuri este de asemenea importanta, deoarece cu cat este mai mare spatiul, cu atat mai buna este suprimarea zgomotului. • Folosirea ventilatoarelor de scurgere la orice fereastra va anula orice reducere a zgomotului obtinuta prin oricare dintre cele de mai sus. Daca va decideti intre geamurile duble si triple pentru reducerea zgomotului, este o idee buna sa consultati un expert cu privire la situatia specifica in care va aflati, specific si la tipul de problema de zgomot cu care va confruntati. Desi geamurile triple sunt mai eficiente in multe privinte, sunt si mai scumpe, si s-ar putea sa considerati ca o solutie de geamuri duble cu spatierea si grosimea corespunzatoare a sticlei este suficienta pentru dumneavoastra.

Compararea costurilor

Intotdeauna exista un considerent financiar atunci cand se evalueaza produsele. Dupa cum probabil ca ati ghicit, profilele din tamplarie PVC cu geamuri triple reprezinta alternativa mai scumpa, deoarece utilizeaza proceduri de fabricatie mai costisitoare si contin mai multe materii prime. Nu veti vedea un randament al investitiei in ceea ce priveste recuperarea banilor cheltuiti pe geamurile duble sau triple cu cheltuielile mai mici de incalzire pe care le veti realiza in viitor.

Riscul de igrasie

Umezeala si condensarea apar atunci cand excesul de umiditate din aer intra in contact cu o suprafata rece, ceea ce duce la formarea de apa. Atunci cand coeficientul de pierdere al caldurii peretilor sau al podelelor difera semnificativ de cel al ferestrelor, vor aparea zone reci in toata casa. Ferestrele de orice fel au un drum lung de parcurs pentru a fi la fel de eficiente ca un perete, care are o valoare a coeficientului de pierdere al caldurii de aproximativ 0,3. Cu valori cuprinse intre 1,8 si 0,6, geamurile triple reprezinta cea mai eficienta alegere din punct de vedere energetic pentru reducerea zonelor reci. Aceste zone reci ar putea cauza probleme de umezeala si condens.

Complexitatea instalarii si diferenta de greutate (Kg) dintre cele doua tipuri

Instalarea sau montarea unor profile PVC cu termopane avand trei straturi este mult mai complexa decat standardul obisnuit cu doua folii, iar timpii de executie sunt mult mai mari. De asemenea, greutatea unui geam termopan cu trei foi este mai mare decat greutatea termopanului standard cu doua straturi cu pana la 25-30 kg/m2. In aceasta situatie, trebuie luat in calcul tipul imobilului, si alti factori de rezistenta ai cladirii.

Deci, ce alegere va fi, geamuri duble sau triple ?

Dupa cum s-a spus mai sus, exista numeroase avantaje si dezavantaje ale adoptarii geamurilor duble sau triple. Asadar, fereastra cea mai buna pentru dumneavoastra va fi determinata de cea mai importanta cerinta sau prioritate pe care o aveti.

Contact PLASTALFALINE


Adresa Fabricii:

Sat Capatanesti, Nr. 69, Brosteni, Jud. Mehedinti, Cod Postal: 227075

Telefon:

0749 79 78 60

Email:

contact@plastalfaline.ro

WhatsApp:

+40749 79 78 60